餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2023-07-15 21 瀏覽
今天一行四人到「小魚兒」尖沙咀分店試試呢間烤魚專門店,這裏主打多款碳火風味烤魚。烤魚有四款,我地唔食得太辣,選了江團魚(辣度當然係揀最少辣的BB辣)配麻辣魚春、魚卜及豆花。江團魚少骨啖啖肉,上枱時配菜有豆腐、闊條水晶粉、當然也有芫荽、青瓜及洋蔥等,份量也不少,我地另加配菜鴨血及牛胸爽😬特別值得讚吓牛胸爽,厚薄適中,新鮮爽口,十分美味!江團魚也十分新鮮,肉質鮮美,配以微辣的湯汁,很惹味👍闊條水晶粉則煙煙韌韌的跟這個烤魚湯十分匹配😋我們還點了以下小食及甜品:*薑蔥爽魚皮,份量不少,非常爽口, 醬汁少少酸酸地的,是十分開胃的前菜,非常推薦❤️*炸雙皮奶及香芋地瓜丸,兩款都炸得外脆內嫩,吃完烤魚食啲甜品係美味的配搭😬飲品挑選了西柚爆珠酸乳酪、鹹檸七及白桃紅茶,三杯都好飲,質素不錯!有興趣去試吓呢間烤魚專門店嘅朋友,記得於社交平台訂枱就有折扣優惠(75折至9折,睇吓你幾時入咗啦),抵食好多㗎!

我們還點了以下小食及甜品