2017-01-27
今日見到肥姐隔離新開一間韓國野食,好韓feel!重點係女店員係韓妹!正呀!叫野食之前已經同佢講左anyeonghaseyo!叫左個韓式壽司卷黎食。好粗大,我handle唔到呀!鍾意壽司入邊陣香味,越食越開胃。之後叫左個炒年糕,加左粉絲卷係上面。呢個粉絲卷都真係幾大,而且仲好脆。食既時候仲熱辣辣!年糕微辣記味道,同我之前係弘大食既街邊小食年糕係一樣味道架!甜甜地又辣辣地,真係越食越上癮!食韓國野梗係一定要食雞啦!叫左個醬烤雞。仲加左一層厚厚的芝士。個醬汁個人好鍾意呢個味道,烤雞整到唔會好乾,入邊水份好夠,加埋芝士既味道,太邪惡啦!之後再叫埋個魚肉腸仔卷。呢個都好大條。發現今日食好多條狀既野。腸仔同魚肉既味道溝埋一齊,有少少似熱狗,但係味道會再香d。今餐真係超級惹味。下次再食!
重點係女店員係韓妹!正呀!
叫野食之前已經同佢講左anyeonghaseyo! 叫左個韓式 壽司卷黎食。好粗大,我handle唔到呀!鍾意壽司入邊陣香味,越食越開胃。 之後叫左個炒年糕,加左粉絲卷係上面。呢個粉絲卷都真係幾大,而且仲好脆。食既時候仲熱辣辣!年糕微辣記味道,同我之前係弘大食既街邊小食年糕係一樣味道架!甜甜地又辣辣地,真係越食越上癮! 食韓國野梗係一定要食雞啦!叫左個醬烤雞。仲加左一層厚厚的芝士。個醬汁個人好鍾意呢個味道,烤雞整到唔會好乾,入邊水份好夠,加埋芝士既味道,太邪惡啦! 之後再叫埋個魚肉腸仔卷。呢個都好大條。發現今日食好多條狀既野。腸仔同魚肉既味道溝埋一齊,有少少似熱狗,但係味道會再香d。
今餐真係超級惹味。下次再食!