2019-12-09
今晚放工同180先生行完街, 去咗荃灣嘅呢間蝦麵店,鋪面唔算好大.有選擇得套餐或散叫,選擇都多。二人餐( $228 )有兩碗面、小食幾款、飲品兩杯同埋兩份甜品,相當豐富。抵!呢到麵類有幾款選擇, 包括油麵, 米粉,河粉,檬粉及掺掺. 湯底主要分 4 款: 辣味蝦湯、咖哩叻沙湯、豬骨雞湯 & 福建滷麵五香滷肉湯底. 我同180先生叫左個2人套餐. 我叫左咖哩叻沙湯; 180 先生叫左福建滷麵五香滷肉湯底. 叻沙湯底好香濃, 豆卜入哂味. 正!!湯味摻晒落摻摻度, 令摻摻變得超好味, 福建滷麵五香滷肉湯底就普通拼盤連豆腐, 雞翼,串燒. 雞翼-嫩滑的肉質,很不錯的串燒- 點上沙嗲汁,入口香濃而五香肉超特別, 豆腐都好脆,配上參巴辣醬. 好味道唔識形容腐乳通菜-個腐乳醬都唔錯,唔太甜..甜品方面:我叫左亞參脆多士和香茅凍.亞參脆多士-亞參係指一D酸酸地既果醬, 用黎夾整多士,係我第一次食. 個感覺都幾特別.香茅凍- 桔子配香茅味,有D特別. 飲品:兩杯檸檬茶.總結二人餐幾抵食, 埋單再有九折,即係免加一,都算抵食嘅!我地都幾鐘意食特別個麵, 有機會再黎食過!!
呢到麵類有幾款選擇, 包括油麵, 米粉,河粉,檬粉及掺掺.
我同180先生叫左個2人套餐.
我叫左咖哩叻沙湯; 180 先生叫左福建滷麵五香滷肉湯底.
拼盤連豆腐, 雞翼,串燒.
雞翼-嫩滑的肉質,很不錯的
串燒- 點上沙嗲汁,入口香濃
腐乳通菜-個腐乳醬都唔錯,唔太甜..
甜品方面:我叫左亞參脆多士和香茅凍.
香茅凍- 桔子配香茅味,有D特別.
飲品:兩杯檸檬茶.