2021-05-05 86 瀏覽
呢間雞煲係大埔都幾出名噶😋有好多街坊幫襯!今日order佐佢地既招牌麻痺雞煲😍😍嗌佐小辣only,對於食辣唔係好叻既我覺得可以嗌中小辣挑戰下😳應該更濃味!雞煲上台後要燜多陣先食,但望到流嗮口水🙂🙂🙂因為好香好香!雞既份量同fd兩個人食都夠食,要留肚食其他火鍋😳雞肉夠嫩~我個人幾中意食d配菜薯仔同埋瓜,索嗮d湯底好正!雞煲食得差唔多就加湯打邊爐😋我就重點推介啲必嗌既😍首先order佐手切安格斯肥牛一列,每片size切到差唔多厚度,一啖一片塞到成口都係肉😂👍我冇點醬油個d就咁食都好味,好重牛味同湯底好夾😋海蝦半打🦐每隻蝦都有三分二手掌大~鮮甜新鮮,唔係啲唔新鮮既養殖蝦~想推介自家製餃子同埋包心芝士丸😳餃子係韭菜餃😳皮薄餡多,呢期韭菜當季,唔錯👍包心芝士中間夾好多芝士煮既過程唔會流走嗮d芝士,必嗌~而野飲方面大概有12款野飲揀任飲😳我個人鍾意呢隻😍食完覺得,唔係冬天先啱食雞煲打邊爐既😏夏天食都別有一番風味😋😋
呢間雞煲係大埔都幾出名噶😋有好多街坊幫襯!

手切安格斯肥牛

海蝦