2022-07-12
喺呢度附近返工,成日都覺得呢個商場選擇唔多,今日終於開咗一間新嘅日本嘢,急不及待去咗試,愉景新城又多一個食飯嘅地方🏮松露紋甲墨魚🦑 $68佢個名叫松露但係食落就冇乜松露味,比較似泰式嘅味道,酸酸地,加埋青瓜蕃茄味道好清新亦都好開胃,墨魚份量亦都好多,好彈牙🏮佃煮小女子核桃🐟 $38帶甜味,小魚乾好入味,估唔到配核桃食都幾夾,有啲好似蜜糖包住啲核桃咁🏮雜錦天婦羅(海老、粟米、紫菜墨魚)🍤呢個味道比較普通,亦都炸得唔算太脆,新開業黎講有啲進步空間🏮一口壽司 🍣(火炙帶子、粉嫩吞拿魚)$52 / $58雖然佢叫一口壽司,但係我一口食唔晒🤣都幾大件,帶子好肥美,吞拿魚亦都好新鮮,建議食咗呢個先,唔係紫菜就會好快淋🏮紫蘇燒豚梅肉拉麵 🍜$98拉麵係用咗雙料湯頭去肴,湯底好濃郁,豚梅肉肥瘦適中,拉麵麵底幼身,質素唔錯🏮汁燒五花豚丼🍱 $95呢個係估唔到咁好食,燒肉汁好入味,豚肉燒到金黃色,仲有少少炭燒味,側邊有少少加咗七味粉嘅配菜,食落冇咁漏。外貌已經好吸引,不過份量就唔算太大,覺得唔夠喉🤪🏮雪芝大紅袍 🧀$30食日本嘢都有手搖飲品😳幾新奇,手搖飲品有一個獨立counter,喺嗰邊沖完頭拎過嚟,亦
🏮松露紋甲墨魚🦑 $68
🏮佃煮小女子核桃🐟 $38
🏮雜錦天婦羅
(海老、粟米、紫菜墨魚)🍤
呢個味道比較普通,亦都炸得唔算太脆,新開業黎講有啲進步空間
🏮一口壽司 🍣
(火炙帶子、粉嫩吞拿魚)$52 / $58
🏮紫蘇燒豚梅肉拉麵 🍜$98
🏮汁燒五花豚丼🍱 $95
🏮雪芝大紅袍 🧀$30
食日本嘢都有手搖飲品😳幾新奇,手搖飲品有一個獨立counter,喺嗰邊沖完頭拎過嚟,亦都可以外賣走。茶底好濃,抵讚👍🏻唔會一味死甜,清香
🏮鮮芒果百香烏龍🥭$32
芒果加百香果,成個配搭好夏天,清涼消暑,唔會太甜,入面仲有粒粒芒果肉同百香果肉😆
服務真係好好,覺得凍店員即刻幫我較細左個冷氣,又密密我加熱茶,朋友大肚,佢都自動斟水俾佢,非常之細心❤️❤️喺附近返工,應該會成日嚟食