2020-02-10
cafe永遠都係我嘅最愛💛小動物都係最愛💛所以難得一次嚟觀塘,當然要去間有小動物嘅黃店Cafe試吓啦💛Cafe入面嘅裝修唔係特別新淨,燈光亦都比較暗,不過有種懷舊嘅感覺☺️但係如果係為咗打卡影靚相嘅話,呢間就唔係太適合啦🤥餐廳入面嘅座位唔多,大概五六張枱左右,不過可能因為近排有病毒嘅關係,只有兩三台客人🤢🤢🤢店入面嘅貓貓大概有十一二隻( ? )🐱🐱不過唔知係我嘅體質唔受貓歡迎定係點,冇一隻貓肯過嚟我度😿後尾見到隔離枱嘅另一對情侶都係一樣嘅狀況,應該係呢度啲貓貓唔係特別痴人嘅性格🤢👆🏽好似係期間限定嘅鴨肉飯 $128套餐鴨肉唔多,但係好多菜,好健康(但係我鍾意食肉wor哈哈)😹味道係好似和風嘅丼飯一樣,甜口,好多汁好似有少少地一層湯咁,所以飯比較多都唔會覺得太齋嘅套餐包一個味增湯、一個薯蓉、一個小甜品🤤味增湯意外驚喜,入面明明只有昆布,但係有蜆味,唔知係我味覺失靈定係乜嘢,好好飲薯蓉都幾好食,入面加咗香草但係個小甜品就唔得我歡心,貓掌形嘅小蛋糕望落好得意,但係口感好硬,同埋我唔鍾意牛油味,下面白色嘅cream又太甜👆🏽芝士肉醬焗薯角幾好食,正常水準,肉醬偏甜(啱我口味)但係可以多少少肉醬同
👆🏽好似係期間限定嘅鴨肉飯 $128套餐
👆🏽芝士肉醬焗薯角
幾好食,正常水準,肉醬偏甜(啱我口味)但係可以多少少肉醬同埋芝士
👆🏽宇治抹茶牛奶&凍朱古力
如果怕甜嘅應該會接受唔到,雖然上面有厚厚一層嘅牛奶同埋奶泡,但係無論點撈勻都係好甜,唔係好濃郁,應該係落得太多糖水
😭⚠️其實仲叫咗另外一樣嘢食,係煎鴨胸配意粉,但係我唔記得咗影相呢個煎鴨胸配意粉係好好好食! ! !本人極度推介! ! !鴨胸大大舊,非常嫩,配柚子醬一啲都唔會太鹹,完全停唔到口雖然意粉其實係冇味嘅,但係配鴨胸就啱啱好點解最好食果樣我反而唔記得咗影相⚠️😭
👆🏽朱古力心太軟$50
呢個心太軟又係出乎我意料之外呢個心太軟蛋糕對我來講偏甜,但係個朱古力雪糕就係偏苦,配合起上嚟啱啱好而且個蛋糕好濕潤好軟熟
影咗兩隻貓貓,貌似係兩隻唔同嘅貓貓,但係我眼殘望落都覺得佢哋一樣樣😿
總括來講,唔需要對呢度嘅環境抱有啲咩期待,但係食物質素水準唔錯啲貓都幾得意(不過只可遠觀不可褻玩)經過可以上嚟試吓,等美食同埋可愛嘅貓貓治癒一下心靈💛