2022-07-15
今日喺附近做完嘢,係KCC行下,睇下有咩店舖。。俾我發掘到依間餐廳!!我係出面望入面,個裝修唔錯boo, 幾高級感!!因為依頭好少有依類型既餐廳我就走左入去,當時d人仲未放工,所以無咩人,所以我把握依個時間,lala聲點個外賣,反去同honey食先😍望下佢外賣menu先🤪🤪佢d set餐真心唔貴。。同大型連鎖pizza店差不多價錢!!首先,pizza方面我加多30蚊,叫左個食肉獸,啱曬平時多肉少菜既我🤭佢d pizza 其實一d都唔馬虎,d餅底唔係出面廠買反黎,order完即埸係到搓同焗架而味道方面,好有層次,同埋好足料,食落去食得出佢加左好多香料,令成個pizza昇華左!!同埋餅邊好煙韌,值得一試👍再黎,叫左個肉醬千層面!!一打開,濃濃既芝士係面頭,一了開,一絲絲既芝士同埋肉醬,食落去好濃郁,同埋佢d肉醬俾勁多,絕對唔孤寒😋😋跟著加左個芝士條!!因為見到好多食評都有叫依款。。所以我都想試試食落去,外面既炸粉份量剛剛好,唔會太厚,包滿曬成條芝士,仲配埋佢既醬汁,味道不錯👍👍佢個個醬食落去唔係千島醬,可能係佢地自己調配最後緊係要點埋個dessert 先happy ending ga ma
最後緊係要點埋個dessert 先happy ending ga ma... 所以叫左個tiramisu!! 食落去好有口感,同埋濃濃既咖啡香味,絕對唔輸專賣蛋糕既店👍