2018-10-11 221 瀏覽
尋晚又要OT,放工同同事去搵食!大家都咁肚餓,佢就提議不如去附近食算啦!加上最近我少出街午餐,無乜主意!於是佢帶咗我去佢最近lunch新寵食!原來裡面裝修都幾好,有d外國酒吧feel,唔怪得佢咁鍾意去呢度啦!晚餐有兩個Menu, 分別有主食同小食!主食亦分別有扒類同意粉類!我哋叫咗安格斯肉眼牛扒、鮮茄燴牛肋骨意粉、蜜餞土匪雞翼!本身只係安格斯肉眼牛扒先跟餐嘅,一問之下原來意粉加12蚊都可以,於是我就加埋,套餐即係有湯同飲品跟!原來係用我至愛牛角酥代替餐包,入口好鬆化,配埋羅宋湯簡直係絕配!羅宋湯味道幾酸入口口感幾好!蜜餞土匪雞翼同事話係皇牌必叫,原來真係幾好味!雞翼面上有層蜜糖,加上係即焗個雞翼皮係脆嘅,口感非常好!安格斯肉眼牛扒配飯,同事叫咗五成熟,肉質幾淋容易切開,切開後肉汁豐富又有牛肉味!不錯不錯!我就叫咗鮮茄燴牛肋骨意粉,由於我係超級蕃茄迷,對呢個情有獨鍾!食落味道似細個西餐廳食嘅燴汁味道,意粉口感唔會太淋,牛肋骨亦煮得好淋身同入味!我忍唔住叫同事下次去呢間食Lunch要叫埋我!哈哈!

我哋叫咗安格斯肉眼牛扒、鮮茄燴牛肋骨意粉、蜜餞土匪雞翼!