2023-01-19
𝐌𝐞𝐧𝐮 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲🤍🦪𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙬/ 𝙈𝙚𝙡𝙤𝙣𝙎𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝟑𝟔 𝙙𝙖𝙮 𝙎𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙍𝙤𝙨𝙞𝙣𝙞𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 “𝙈𝙚𝙭𝙞𝙘𝙤”𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝙋𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙍𝙞𝙙𝙚𝙧𝘿𝙖𝙣𝙜𝙚𝙧𝙤𝙪𝙨—前排朋友帶我地食呢間係大圍既西餐😎我被驚艷了🤭🙌🏻🙌🏻😎估佢唔到咁高質有好野當然要拖埋我男朋友黎試下💖🍬♡前菜叫左半打蠔🦪是日生蠔係南非生蠔🇿🇦南非生蠔肉身通常都好飽滿多汁🤤上到枱真係隻隻肥嘟嘟漲卜卜😍😍蠔味超鮮 海水味唔會太重🙌🏻入口淡淡海水味慢慢滲出 之後就feel到甜甜地🌸咩sauce都唔洗落就已經超好食🤤🥹Parma Ham➕蜜瓜既經典組合💖Ham夠鹹香 蜜瓜都好夠甜又大舊😍🤍慢煮春雞➕鵝肝係我必推item!!!!!🌸💫鵝肝超嫩超香😍😍🤤配埋嫩到滑嘟嘟既春雞💫呢個價真係超值Pizza相較其他就比較普通🍕餡料較乾但份量好大 比起Mexico 我推介大家揀返4cheese🧀心太軟焗到岩岩好🥹🍫配埋凍冰冰雪糕太太好食了😋(減肥再算Cocktail🍹叫左2杯幾好飲Dangerou
𝐌𝐞𝐧𝐮 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲🤍🦪
𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨
𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙬/ 𝙈𝙚𝙡𝙤𝙣
𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 “𝙈𝙚𝙭𝙞𝙘𝙤”
𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝙋𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜
太太好食了😋(減肥再算
Cocktail🍹叫左2杯幾好飲
Dangerous係🥒➕🍍➕vodka➕tabasco🌶️
甜甜地之餘有啲辣辣地又有啲清新🤤
Earl Rider係alcohol-free💓🍏➕Earl grey➕soda🤍易入口又有啲伯爵茶味
整體野飲都幾出色💫值得飲返杯
—
💰hkd $1,156 w/ 10% service charge (2ppls🌸)
📍 Amplifier Restaurant (積福街)
Shop D, G/F, 72 Chik Fuk Street, Tai Wai