2010-03-26 57 瀏覽
幾年前去過呢度飲茶,感覺好唔得,D野食又唔新鮮,不過前排有班朋友仔黎搵我食飯,佢地提議去呢度,我一向都跟大圍,所以照黎,估唔到今次有咁大分別!呢度其中一個最特別既地方就係各人有自己既茶,大家可以唔使就其他人,叫自己鍾意既茶就可以了! 不過最大問題係我唔識用呢個茶壺黎倒茶俾自己... 好在側邊個位肯幫我!呢度要自己出去拎點心,朋友拎左一大堆返黎:魚肚扎 - 我只係食左半塊腐皮,因為本身對魚肚興趣不大珍珠雞 - 好巨型丫,不過見到佢就飽哂,所以我都係無食過...豬肚 - 好好味丫!仲要有好多... 食極都食唔完咁... 好多酒樓D豬肚好薄得黎又無乜味,不過呢度好厚肉架!仲要好入味~燒賣 - 無乜肥肉,好味麻蓉包 - 入面有大粒芝麻,都幾好~千層糕 - 朋友話好味,我覺得一般啦粟米斑塊飯炒底 - 嘩!估唔到咁好味!我咁怕腥既人都覺得個斑塊好香好好味!總括黎講今次簡直係好似去左另一間酒樓咁!好味!

呢度要自己出去拎點心,朋友拎左一大堆返黎:

魚肚扎 - 我只係食左半塊腐皮,因為本身對魚肚興趣不大

燒賣 - 無乜肥肉,好味

麻蓉包 - 入面有大粒芝麻,都幾好~

千層糕 - 朋友話好味,我覺得一般啦

總括黎講今次簡直係好似去左另一間酒樓咁!好味!
粟米斑塊飯炒底
自己有自己既茶