2009-09-11
呢個禮拜做野實在係太辛苦,難得可以準時少少食晏,所以今日決定1個人聽歌食餐飯,去呢間開左唔係好耐0既餐廳食飯。之前想去幾次都太多人,難得今日有位,決定一試。事先係有少少期待,因為之前睇過呢度0既食評唔錯,呢間餐廳睇落似走中價路線,唔似話同區普通茶餐廳咁 (同區一餐晏要60/70蚊都唔算係走平民路線)。本日SET LUNCH 有6款菜式,由沙律、咖喱、長通粉都有,選擇性都算OK 。同一般餐廳無異,都係1) 是日餐湯、2) MAIN COURSE、3)咖啡或茶。而本人就叫左墨西哥辣肉長通粉SET。湯都係紅白配,意大利菜湯同鮮菌忌薕湯,我就叫左白湯。WELL,當然有麵包啦。不過個湯+包個感覺就只係一般,因為個麵包好似有D太乾,但係個湯唔係咁夠熱,所以個湯有D 嗰種細舊CREAM (係因為煲得唔係好熱同攪得均勻) 我一向都鍾意食意粉同長通粉,就咁睇個通粉有加辣肉、紅椒同等等0既配料。個通粉整得都算係有水準,唔會煲得太林; 而且醬料份量都唔算太多,唔會有醬多粉少0既感覺。就咁睇,其他顧客叫0既MAIN COURSE 賣相都算唔錯,起碼整得好睇。但係好唔好食就要下次先知。整體黎講,個餐飯都算係中規
整體黎講,個餐飯都算係中規中矩;不過以呢個價錢(7十幾蚊倒)黎計,好似有些少貴囉。而且可能因為餐廳面積唔係話咁大,顧客講起野上黎都幾大聲,其實都有D嘈架。感覺上有少少似UPGRADE 左0既瓜園餐廳SET LUNCH (尤其係個湯同個包!),哈哈 !
我諗我下次會試下佢0既晚飯,期待晚飯會有HIGH 卡D 0既感覺。