2015-10-31 2292 瀏覽
今年老公生日, 特意BOOK了這家樓上蠔吧同老公慶祝, 係OPENRICE睇左D INFORMATION, 感覺都幾有PRIVACY, 而且我地都想食蠔, 所以就試一試啦.一步入餐廳, 感覺不錯, 很舒適. 我同老公都吾係識蠔之人, 但又偏偏都鐘意食, 只係冇咩去研究. 今日有六款蠔做BUY ONE GET ONE FREE, 既然我地都吾識, 咁就不如試晒哩六款啦. 1. Kumamoto        55/each2. Namibia             65/each3. Irish Premium    62/each4. Arousa              65/each5. Tara                  72/each6. La Deesse Blanche   72/each我地覺得最好味就係TARA同LA DEESSE BLANCHE之後叫左半隻法國膏蟹, 嘩, D 膏真係多到爆, 食完半隻觸都已經覺得好飽啦. 慶祝又點小得酒呢, 今次叫左支有果香味嘅氣酒, 甜甜的易入口, 啱晒女士主菜叫左鴨肝野菌意粉. 本人略覺得有D偏燶最後食埋甜品, 好飽好
一步入餐廳, 感覺不錯, 很舒適.

1. Kumamoto        55/each
3. Irish Premium    62/each

主菜叫左鴨肝野菌意粉. 本人略覺得有D偏燶
最後食埋甜品, 好飽好滿足呀
今晚美中不足就係被安排左係一張冷氣風口下嘅位置, 由於風口吹正個頭, 真係吾係好舒服, 同女侍應講左, 佢都好細心幫我較高D塊葉, 較完本來OK, 都吹吾到. 但食到一半, 冷氣無啦啦直頭熄左, 好焗咁. 咁我地問另一位較年輕嘅侍應係咪熄左冷氣, 佢就問我地係咪熱, 之後同另一位侍應咬完耳仔, 就離遠按制開番冷氣, 又冇較番塊葉, 直吹住我個頭. 咁我唯有叫佢較番髙塊葉啦. 但女侍應個樣明顯表現得有點不耐煩. 令我都覺得自己好煩.
其實我只係要求吾好吹住個頭, 一開始都較好左, 只係吾明佢地中間無啦啦熄左冷氣, 開番又冇細心較番塊葉. 食野, 除左食物QUALITY, 我唸環境係咪舒適, SERVICE等等都好重要.

ANYWAY, 今晚整體還是不錯的
2015-10-28
慶祝紀念