2016-03-28 707 瀏覽
最近慈雲山開左間米飯主題餐廳,佢裝修果陣我都已經好有興趣,係度想像佢究竟可以點樣以米飯為主題其實都開左一段時間,但新開始終要排下,平時lunch都廢事排就無食,加上佢外賣暫時係要自取。今日難得同朋友下午茶得閒又唔洗排,所以就一於入去試下!入到去仲有得坐卡位添!裝修風格係cafe咁睇睇menu,都幾多選擇,價錢亦都公道到不得了,加埋咁精美既圖片,雖然d野食同米飯主題係離哂題,但個menu都係十分抵讚既!最後我選擇左個巨人自家製漢堡包!一上台,Woo 個包都真係幾高,因為佢個包係用奶油脆豬果d鬆軟包底,加埋個厚身漢堡同半溶芝士,整體感覺唔錯。由於太高身,唔係太知點入手,我就先切一口漢堡黎食一入口,好軟!無根!唔好睇佢出面黑蚊蚊,但入面仲好juicy,如果33蚊剩係食塊漢堡我都覺得抵,入面咬落仲有d粒粒紅蘿蔔等佢更有咬口,依塊扒無得頂!至於塊包因為個人喜好我就唔太鐘意,因為食漢堡已經唔係好知點入手,仲要用d咁難咬開既包,我覺得會影響我食包,沙律正常,減油膩平衡下only,重點是漢堡。朋友食果d賣相都唔錯,佢地都話ok,但我無食過就唔寫了。野食我俾滿分的,但唯一係衛生方面,門口樓梯明明都有個大

最後我選擇左個巨人自家製漢堡包!
一上台,Woo

由於太高身,唔係太知點入手,我就先切一口漢堡黎食
一入口,好軟!無根!

朋友食果d賣相都唔錯,佢地都話ok,但我無食過就唔寫了。

野食我俾滿分的,但唯一係衛生方面,門口樓梯明明都有個大煙灰缸係度,但都係成地煙頭,洗手間同洗手間對出位置,對於一間新開既餐廳黎講都真係未如理想

我希望依間係食物上咁有心,裝修到咁靚既餐廳唔好有一日個生意係因為受衛生而影響到,會係十分可惜的,加油!!
十分推介
  • 巨人自家製漢堡包