2015-03-26
係fb 見到好多人介紹,所以決定黎試下元朗站西鐵落車行至少5分鐘,到達目的地可能平日,唔算多人。地方乾淨,幾靜,可能落雨,有啲蚊。決定叫2人套餐B,有1湯,2餸,1飯加甜品。份量比想像中少個湯係蟹肉冬瓜蓉羹,一人一碗,食落去係比較淡口,要自己落啲鹽,冬瓜唔算係蓉,可能我覺得蓉應該係"林",但佢啲瓜有啲爽口,可能佢係淨係起皮,接近底部都要埋,所以唔係想像中嘅一樣,蟹肉唔係好多,間中一舊有啲腥。第2樣係蔥爆牛肉,啲蔥有啲老有渣,啲菇幾入味,牛肉唔算特別,咁岩有舊係咬唔到第3樣貴妃蝦球,要熱辣辣食,佢個底有啲生菜,本身佢炸得幾好,但落太多沙律醬,食落醬味蓋左蝦味同遲左食會"林"左,應該菜面落少少醬,再放蝦上去會好啲。第4樣,海鮮炒飯,有啲蝦粒,帶子粒同蟹籽,不過食落唔覺有海鮮,雖然啲飯係粒粒分明,但有啲飯係好"un",好似比較乾。第5樣,甜品係渣喳,我覺得都幾特別,因為通常都係紅豆沙呢啲大路野,但我係唔食渣喳,朋友話唔係太甜都ok。成晚餐飯,員工可能比較得閒,不斷問我地啲碟仲要唔要,覺得有啲多左,餐飯加1食左300,唔係話好貴,但覺得可以有更好選擇
決定叫2人套餐B,有1湯,2餸,1飯加甜品。份量比想像中少