餐廳: 牛奶冰室 (淘大商場3期)
資訊:

2023-03-07 235 瀏覽
淘大商場新開了多間食店,其中一間叫做牛奶冰室,外賣試吓個下午茶,叫了一個雪菜炆米+凍檸茶,共$47元,另一個炸雞脾配粟米+凍檬茶,共$44元,合共$91元。等呀等…. 等呀等,等咗20分鐘,終於忍唔住問收銀,仲要等幾耐?如果未做就取消單吧,收銀話等多5分鐘,我說唔等啦,收銀當時有些勞氣,說話較大聲,終於等了20分鐘成功取得外賣,運作是一駕兩、三層餐車放滿食物才派餐,這樣可以食物便不熱了。炸雞脾皮硬肉無味,粟米變薯條,雪菜炆米,雪菜要用顯微鏡找,米粉硬,而且一舊舊,又係無味而且凍的,幸好凍檸茶是好喝的,質素差,不會浪費金錢再幫襯。