餐廳: 桃園制作粥麵餐廳 (寶林商場)
資訊:

餐廳: 桃園制作粥麵餐廳 (寶林商場)
資訊:

2020-02-24 358 瀏覽
這間食店在這商場應該都開了一段時間。但我從未試過。因為我經常覺得佢哋的風格應該和樓下間百分百差唔多。何況我之前都試過將軍澳令一分店。都好似主打麵食。所以更加無咩大興趣。今次因為見到佢哋有羊腩煲做特價,所以就想試一試。我哋入去時其實里面人都唔係太多。位置差唔多可以任坐。坐位都比較大肥人都算坐得舒服。講返食物羊腩煲果然做特價。那就要一份包生菜都算幾抵。其實佢哋每點一個小菜都可以加錢變套餐。套餐包一碗飯和一個燉湯,湯好唔好飲我就唔清楚。因為男朋友飲咗。佢表達比我聽話都可以接受。湯的材料睇落都幾多。白飯份量夠。兩個人食一個都可以。主角出場-羊腩煲羊腩煲份量唔算大。但可以老實講係對得住個價錢的。包一碟生菜就更好。唔需要點多碟小菜。腩的份量都算多。都唔係只有骨㗎。當然兩個人就唔係太夠食,所以我地都點多咗一條魚。松子魚在上海菜館都係一個算幾貴價的菜式。今次見只需要70多元就能有杯飯品和一條魚。當然要試一試啦。魚的份量都算大。但其實食落都唔會太飽。因為佢中間其實都空空的。𠝹開咗和炸開咗感覺真係好超級大。但其實兩個人係食得曬的。松子唔多有點失望。醬汁味濃都唔會將貨就價。可以一試再試。兩個人今餐包飯品兩百
燉湯

羊腩煲

主角出場-羊腩煲
松子魚

魚的份量都算大。但其實食落都唔會太飽。因為佢中間其實都空空的。𠝹開咗和炸開咗感覺真係好超級大。但其實兩個人係食得曬的。松子唔多有點失望。醬汁味濃都唔會將貨就價。可以一試再試。兩個人今餐包飯品兩百蚊都唔需要。其實都可以接受了。再加上唔需要擔心時間問題(因為無人等位)
食得都幾享受。姐姐服務都算勤快唔會太為難。這裡食小菜價錢會抵很多比食粥粉麵飯。下次應該可以挑戰一個人食一個羊腩煲。
2020-02-06
松子魚