2023-01-16
係香港大學站一出已經望見個千秋,基本上都唔洗搵地圖,入到去感覺好清潔,綠杏啡色令人覺得好寧靜,好舒服,侍應小姐好細心,見我抱住小朋友準備推門已經行定出來即時安排入座。當日早上10點,一枱客都未有,但就聽到外賣平台不斷響機,可能d人唔想咁早落黎食野?但同樣價錢,我寧願過黎餐廳chill住咁食早餐。叫左-All day Breakfast $108-75%朱古力咖啡 $58-泰式奶凍配黑糖仙草 $58朱古力咖啡用心沖調,上枱果下其實已經feel到,朱古力漿倒在掛杯位置,說實話我有d唔捨得攪勻杯咖啡,味道方面,75%朱古力唔會好苦,但都唔算甜,唔會蓋過咖啡味,同等間食的奶凍配埋真係岩岩好。All day breakfast 最吸引我係條腸仔,我係咁耐以來第一次食冬陰功味的腸仔,好食其次牛角包壓成格仔餅咁,都係好好食熱辣辣,小杯燕麥乳酪可以做成解辣劑,因為如果唔食得辣既人可能會覺得條腸仔辣本來冇諗住叫個奶凍,點知侍應姐姐推介見我有小朋友不如叫個奶凍俾佢食,反正size唔算好多,一個杯仔咁,上到黎我諗我食多過個仔,因為泰式奶茶其實我好喜歡,佢整成奶凍好香好滑,仙草我覺得係配角,主角係杯奶凍
叫左
-All day Breakfast $108