2023-04-03
今個月我生日,老公請我去尖沙咀Season Plus 慶生,餐廳環境優美,有不少打咭位,用餐氣氛濃厚。精選小食拼盤:即叫即做,每樣香脆可口,係佐酒佳餚。唐揚手羽雞翼皮脆肉嫩。雜錦風味腸:口感扎實的肉餡散發著清新香味。炸蝦餅香甜,重有香脆薯條,十分豐富。美國中碼蠔,特價蠔只係18蚊一隻,當然不會錯過,蠔好新鮮,係即叫即開,中碼蠔肉雖然唔係厚肉,但味道都好鮮。香烤威爾斯羊西冷:威爾斯羊在天然環境下長大,吃的都是天然飼料,故此肉質纖維幼細,入口嫩滑,香而不羶,而羊肉外的脂肪圈比例也較其他羊肉多,就算煮熟後也不會太韌,羶味亦不會太濃。其他配菜也燒得香甜。秘製醬汁焗豬肋骨:火候煮得剛好,肉會略為黏骨,但輕輕一撕便會分離,入口柔軟、咬落彈牙,而秘製醬汁醬更加令豬肋骨帶來豐富的味覺層次,非常好吃!