2025-03-18 454 瀏覽
老公上次約咗我喺我哋嘅結婚周年嚟呢間本場食高級放題,老公講結婚咁多年都辛苦咗我,所以就想今年帶我嚟食一餐勁嘅。呢度日本式燒烤嘅食材都有非常頂級嘅,真係同平時我哋食嘅燒肉唔一樣。我哋要嘅係最頂級嘅頂級澳洲和牛海鮮放題,真係好抵。最頂級嘅就係和牛,有嗰種M5 M7級數嘅,當中包括咗M7牛板腱、M5牛小排、M7牛胸腹,都係特別高級嘅靚嘢,牛肉經過燒烤後別有一番風味,牛油香特別濃郁,而且唔同部位嘅口感都唔一樣,特別鍾意牛板腱特別有咬勁,內層仲微微帶一啲嫩,食得特別好食。然後就係海鮮,特別有印象嘅係佢哋嘅牛油蠔同牛油蝦,味道唔單止非常鮮美,而且牛油嘅香氣特別搭呢兩種鮮味十足嘅食材。然後都特別新鮮,食落青口同鮑魚都能感受到入面嘅鮮嫩,而且微微有啲汁,都係非常香甜嘅。唔只食物,飲品都係一流,要咗冷萃玫瑰花茶,味道特別甜爽,然後冰冰涼涼特別解膩,食完燒烤好適合嚟上一杯。呢度畀咗我一個美好嘅周年回憶,真係好愛我嘅老公。
就想今年帶我嚟食一餐勁嘅。
我哋要嘅係最頂級嘅頂級澳洲和牛海鮮放題,真係好抵。

烤好適合嚟上一杯。
呢度畀咗我一個美好嘅周年回憶,真係好愛我嘅老公。