2022-11-09
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡嗰日5點幾就肚餓 一枝箭同friend衝咗去旺角搵食👭🏻 見廣華街有自助燒烤食仲要係任食 就拿拿趣入咗去🏃🏻♀️一入到去店員就即刻拎左一大盆肉串燒俾我哋~ 然後就同我哋介紹醬料同自助飲品區 餐廳好貼心仲有張牌仔寫低晒唔同種類串燒要燒幾耐 咁啲嘢食就包保一定熟.ᐟ.ᐟ 店員好nice 一叫佢馬上就過嚟幫手 朋友跌咗筷子就算冇叫店員幫手店員都好醒目即刻攞過對俾我哋.ᐟ.ᐟ 我地加咗幾次單 每次上菜速度都好快💨而且爐嘅火力夠猛 所以好快就燒好一串 唔使同時間競賽 所以我哋兩個女仔兩個鐘食咗4x串🥹 最後仲要包埋一杯Häagen-Dazs🍨有得自選口味㖭所以我哋兩個女仔兩個鐘食咗4x串.ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 120分鐘任飲任食和你燒 ($208)⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶肉類🥩 (4/5)一開始店員上嗰盆肉串燒就包咗牛同豬🐮🐷 牛肉方面最推介嘅係M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦適中 而且燒耐咗都唔會韌反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量絕對唔手軟~ 豬肉方面最推介荷蘭豬五花🤤 五花肉嘅邊邊
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 120分鐘任飲任食和你燒 ($208)
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
肉類🥩 (4/5)
一開始店員上嗰盆肉串燒就包咗牛同豬🐮🐷 牛肉方面最推介嘅係M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦適中 而且燒耐咗都唔會韌反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量絕對唔手軟~ 豬肉方面最推介荷蘭豬五花🤤 五花肉嘅邊邊位燒到金黃色 好脆口🫶🏻肥膩感唔重 就算唔查醬料都好香口.ᐟ.ᐟ 雞肉方面最推介雞軟骨同雞中翼~ 雞軟骨一串有六粒 燒嘅時候滴晒油好邪惡 但一食落去完全覺得冇嘥到quota👌🏻😼雞軟骨燒完冇縮水之餘仲大粒香脆 而雞中翼皮好薄 燒完之後成塊皮完全係薯片咁脆 入邊嘅雞肉仲保持到有肉汁㗎.ᐟ.ᐟ
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
丸類&腸類🍡 (3.6/5)
我哋嗌咗芝士腸同台灣腸🌭一串有兩條 兩款都好食.ᐟ.ᐟ台灣腸甜甜地有黑椒味 芝士腸燒完就脆卜卜😈 丸類嘅話推薦魚蛋、街頭燒賣同魚肉年糕 魚蛋燒耐咗個皮會變到一層好薄嘅脆皮.ᐟ.ᐟ食落去口感好特別推薦大家試吓🙌🏻 而燒賣燒完之後係外脆內軟 又鍾意脆口又鍾意食燒賣嗰種軟糯口感嘅朋友仔係必食.ᐟ.ᐟ魚肉年糕就係打邊爐會見到嘅麻吉燒🤣 同燒賣一樣燒耐咗 外層都係好脆 麻薯仲好軟林林會拉絲🤏🏻🥰
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
菜類🥒 (3.7/5)
Encore咗好幾次日本甜薯🍠.ᐟ.ᐟ一串有兩粒 甜薯燒完之後口感好綿密 外皮變咗一層薄脆 好食 然後另一款推薦大家叫嘅就係翠玉瓜😍翠玉瓜切得厚薄適中 燒完之後雖然望落好似dry dry地 但食落去爆曬汁超級Juicy .ᐟ.ᐟ💦
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
甜品類🍬 (4/5)
燒烤食棉花糖係must .ᐟ.ᐟ🍭 總共食咗五串 棉花糖好大粒燒完好fluffy🥳 夾埋另一款甜品雞蛋仔一齊食 好滿足.ᐟ.ᐟ完美地收尾🤍
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
醬料及調味粉🧂(3.9/5)
座位側邊放咗四款調味粉同兩款醬料 分別係孜然粉、辣椒粉、海鹽同椒鹽.ᐟ.ᐟ 醬料就有韓式梨汁燒烤醬同泰式魚露.ᐟ.ᐟ 醬料比起一般燒烤店特別~ 今次試咗韓式梨汁燒烤醬🍐呢種醬係比起一般燒烤醬更加清爽💁🏻♀️ 因為夾雜左一粒粒梨成件事冇咁膩~ 鹹甜balance得好好😽 調味粉方面推薦孜然粉 無論燒咩夾埋孜然粉都好match㗎🤰🏻選擇困難嘅朋友可以試吓.ᐟ.ᐟ
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街) (旺角)
旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖