2019-05-14 260 瀏覽
母親節·坪沖遊🌹老公話呢間祺森冰室係坪洲幾出名,路過又見到4、5對人係到排緊隊,出名鍾意排隊的香港人當然唔會執輸啦!前排d人都等到謝哂皮....最後都等左成半個鐘先有位~~餐廳其實都係一間村屋的地下佢的menu其實同一般茶餐廳差不多👇🏻我地選了出名的蝦多士🦐脹卜卜的,咬落去淡淡蝦肉,果然名不虛傳👍🏻加少少沙律醬都幾好食,必食推介!天氣太熱,完全食唔落飯,所以我點了這個蕃茄肉碎通粉🍅🐷正當香港無豬賣的時候,坪洲竟然仲有豬肉碎供應,Amazing! 通粉有口感,不會很林,蕃茄肉碎加了香草🌿,感覺似加了茄膏,蕃茄味香濃,都幾好食。老公則點了非常受歡迎的滑蛋照燒雞扒飯🐔🐣最出色都係個照燒汁,簡直係成碟飯的靈魂啊!份量又多~~可以一試!最後我們一人叫了一杯紅豆冰飲!左邊係奶茶紅豆冰,右邊係Tiramisu 紅豆冰。個人比較喜歡奶茶紅豆冰,因為無咁甜。紅豆份量非常多,食得好飽好開心🥳。下次再幫襯!
母親節·坪沖遊🌹

餐廳其實都係一間村屋的地下
佢的menu其實同一般茶餐廳差不多👇🏻

我地選了出名的蝦多士🦐
蝦多士

鮮茄肉碎通粉

滑蛋照燒雞扒飯

2019-05-12
30 分鐘 (堂食)
午餐
慶祝紀念