2024-01-18 278 瀏覽
今日試咗間食店個BBQ醬豬軟骨漢堡,嘩,真係無得輸!🍔 漢堡包外皮微脆,內面嘅牛油香味剛剛好,唔會太過。嚼落去嘅時候,牛油同微微烤香味交織,真係幾搭嘅。對於呢個價錢嚟講,我覺得質感仲好過預期。太陽蛋爆汁,啫喱啫喱好過癮,不過如果油少啲就更加正。🍳 豬軟骨煮得啱啱哋,軟腍入味,同BBQ醬嘅甜係啱哋比例。醬汁滑溜,好夾肉嘅口感。薯條夠熱,炸得啱哋,唔會太油,就算多吓也唔會覺得負擔。🍟 沙拉方面,嗰啲菜嗰句新鮮,涼爽消滯,穿插埋係漢堡薯條中間,真係提提神。整體嚟講,這次體驗算是驚喜。漢堡包質感好,配料搭配得宜,呢間唔洗講專業術語都知佢好味,有著老香港嘅味道,令人吃咗仲想再嚟幾轉!