2018-06-09
總隔三五七時就會好想食韓國野,今次👭👭之約黎到"Angry Oppa".餐廳位置正正諾士佛臺酒店行過少少,低調門牌,但內部裝潢好韓風! Angry Oppa沒有Oppa在,有位韓國靚女店員,說話禮貌~餐廳食物選擇豐富,有pizza🍕, 有餃子,有飯盒🍚大醬五花肉熔岩Pizza($198)Pizza size好迷你,唔好以為唔夠食,呢件pizza厚到冇得再,餐廳有電視播pizza製作過程,pizza原來鋪左一層厚厚芝士,餅底又脆,見人地熔岩芝士拉到好高,我只係拉少少,好多芝士拉出黎,好得意😍,芝士味唔太濃,配搭上大醬五花肉,味道完全match!!韓式蒸餃子($48)韓式餃子大大件,有菜有肉,餡料飽滿! 味道清清地之餘又滲出肉汁味道,好好味!飲品方面,我地一齊叫左檸檬梳打。本來想叫柚子蜜似,但都好好味,飲飽飲梳打,好舒暢😌
餐廳食物選擇豐富,有pizza🍕, 有餃子,有飯盒🍚
大醬五花肉熔岩Pizza
大醬五花肉熔岩Pizza($198)
韓式蒸餃子
韓式蒸餃子($48)
檸檬梳打