2021-02-28
🥈成日排隊台灣養生湯麵☺️.睇過好多好多人介紹呢間又台灣又養生嘅麵店,講到養生老人家我就梗係要試😝結果今日去到已經差不多兩點都仲係排緊隊🤣🤣可能因為呢間店係做開外賣生意為主,堂食位就冇銅鑼灣店咁多🙈.今次叫左一個辣兩個唔辣既湯底:麻油藥膳雞、辣牛肉湯同埋墨魚卷既普通藥膳湯👍🏻麻油雞係好香麻油味😍加埋藥膳味係好有層次,辣牛肉湯一飲比啲油衝左去喉嚨😂咳左我成分鐘,刺激程度一百😆飲個陣要小心🥰最鐘意就係個普通藥膳湯,超甜超好飲🤤冇左麻油同辣油,飲到最原本既味道😋好滋補既感覺👍🏻👍🏻👍🏻.講番麵底:手工麵既份量係多到老人家我就黎食唔晒既程度😂😂麵條係比較有咬口,岩晒🐡🐡,而我老人家冇牙就岩食米線😝配料方面就全是正常程度,但個湯墨魚卷就真係冇銅鑼灣分店既炸墨魚卷咁好食🤣🤣🤣.#fatfat4ever_中環 #馬祖台灣養生湯麵 #古早味 #藥膳米線 #台灣美食 #蟲草花 #馬祖 #中環 #中環美食 #養生 #fatfat4ever