星期五(3月3日), 我約左個朋友出旺角和花亭食dinner. 我因早放工, 其實可以6點幾出門既, 不過因約左個friend7點在門口等, 所以攪到要last mins先上到去. 大煲, 當一去到時已有10幾20人在排隊...我地最終等左45分鐘先可以坐低, 算快lor,因有次我同亞媽及男友去食, 我地足足等左成兩個鐘先入到去呀, 吾係亞媽死都要食壽司, 一早走左la?!今次慶幸早左d入坐, 所以都幾開心. 由於佢地既price比以前平左, 所以d cheap cheap$9 items 都絕少出場...所以我一坐低就叫左兩碟三文魚壽司頂肚先. 以下係我對有關食品既意見: -1) 三文魚壽司- 可能從來吾會克意擺出來, d魚仲係好"雪"凍的, 雖然新鮮, 但我好覺得自己在食緊d arm arm從雪櫃取出既食物lor?! 要改進lor.2) 軟殼蟹手卷- d蟹炸左一段時間, 吾熱. 而且d炸粉太多, 蓋過晒d蟹既味, 我覺得自己在食緊炸粉多d. 吾係幾得!3) 炸大蝦壽司- 吾知係吾係d炸粉既問題, 我次次食呢隻壽司都會有d類似"簡"水味. 苦苦地. 不過d 蝦就幾爽口. 味道都吾錯既

3) 炸大蝦壽司- 吾知係吾係d炸粉既問題, 我次次食呢隻壽司都會有d類似"簡"水味. 苦苦地. 不過d 蝦就幾爽口. 味道都吾錯既.

4) 和花亭卷(即芝士,軟殼蟹,蟹柳等+紫菜粉铺面既卷物) - 味道都幾match. 不過因此item通常都會係事先做起. d紫菜好多時都係"林" 既?! 美中不足

5) "某"單蝦剌身($35/2pcs) - 又話係special price, 只是原價save $3/碟. 吾多底食. 不過d蝦又真係幾新鮮既. 而且仲係arm arm "mook"殼, 好滑好清甜...可同sheraton的比過高低呀.

6) 三文魚剌身($35/5pcs) - 件件都好肥美, 多數係腩位, 如果吾想成日食$9碟有飯既item, 佢都ok底架. 不過如果可以比多塊就好la, 因兩個人分吾到ma.

另, 此店既特色係得閒無事打鐘sale d廚師推介,比正價平d d, 不過真係幾fresh既食物. 但份量就小左d la. 吾多夠喉. 師傅們都幾ok, 只要向佢地request, 吾駛落單敢煩. 不過有時佢地都會miss order架. 有好有吾好la.