餐廳: 鮮魚湯 (河傍街)
資訊:

2018-05-29 198 瀏覽
一直都有幫趁,以前個名叫鱻,鬼叫難讀,改名咪好地地,唔使成日同同事講完要解釋一輪😂而家開宗明義叫鮮魚湯,當然係叫啲魷魚湯嘅嘢啦。今次同啲同事來,其實都係食返果啲嘢。特色嘅墨魚麵,其實你叫白麵黑丸定黑麵白丸,恰埋眼食都係食緊墨魚滑咁成碗肉😂黑丸粒丸係細粒啲架,咁又實過白丸少少)麵就以魚片質地。另一個同事就醒,識叫多蔥。多青啲未爭好遠㗎。佢呢碗係三寶湯飯都係食個魚湯,佢哋個炸蝦條係幾好味既。講到食飯好食麵好,其實個精粹都係喺個辣菜甫度。呢度啲菜甫好細湯匙就已經好夠,辣味唔係死咸,配返個正氣溫和既魚湯又唔同左感覺。價錢唔貴不過lunch time黎就好迫🙈飲品加少少錢好大杯但無乜味😅
黑白

三寶湯飯
正野辣菜甫

多青好正
2018-03-07
3 分鐘 (堂食)
黑白
三寶湯飯