ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗博多拉麵別天神💛入到去間舖頭,真係覺得好似去咗日本咁🥰首先要係出面買食卷先,入到去成個裝修就係日本嘅拉麵店,仲有啲配菜凍水都好似😆仲播住日本電視台,但係收得唔太好😂蝦味噌套餐🍜🦐($115)套餐包一碗蝦味噌豚骨拉麵同小食,呢個餐好抵,因為一碗麵都$85,套餐包埋小食同糖心蛋添🤩加蛋都要$10! 就咁飲個湯係拉麵常見既豚骨湯底,不過飲得出係冇味精,而且都好濃豬骨味!但係櫻花蝦味唔出🥺湯底都唔會好鹹🤪佢有提供配料比客人自己加上去,可以跟佢既配方,就可以濃味或者辣味🥳我就中意加啲拉麵汁、蒜蓉同七味粉,飲落有啲似一蘭🤤拉麵軟硬適中,糖心蛋都好好味😋蛋味好夠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)其他配菜有粟米、青蔥,仲可以自己加辣芽菜🥰叉燒係比軟瘦,冇咩肥膏,味道不過不失!小食就試哂兩款,餃子🥟同小龍蝦蟹籽沙律,餃子就正常,日式餃子既味!至於小龍蝦蟹子沙律,龍蝦同蟹既味都有!味道幾好,加埋紫菜食好有特色🤤整體黎講都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)仲好有日本feel🥳
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗博多拉麵別天神💛

蝦味噌套餐🍜🦐($115)

整體黎講都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)仲好有日本feel🥳
蝦味噌豚骨拉麵