2017-07-04 1181 瀏覽
在悠閑的下午,我和同學在大角咀圖書館自修。一到食晏時間在附近見到一間有waffle 食的餐廳。我朋友雙眼發光,我們決定入去試試。星期六當天好多人在內進餐食set lunch,我相信不錯。環境不錯以黑色及吊燈為主要裝飾。蛋糕櫃有平有貴,$30幾元細小蛋糕至訂造嘅婚宴蛋糕$900幾都有。我相信外貌同味道一定很好。Set lunch 餐牌有咸食waffle,但我決定散叫甜食waffle。最後我食個輕食,燒南瓜什菜沙律配有機雞扒伴黑醋汁($68)朋友點了個薄燒澳洲草飼肉眼牛扒伴紅酒汁配飯($108)餐湯是南瓜蕃茄湯,入面有粒粒蕃茄及南瓜蓉。好濃郁廚師無加忌廉奶更令西湯保留蔬菜原味。一條條燒烤坑纹令牛扒保留燒香味。牛扒本身淋身及7成熟,食落去肉汁滿瀉。朋友仔話好滿意😍只需加$5可以轉美式咖啡。到我大大碟沙津餐。我見到五光十色沙律菜都相當開心。南瓜非常甜美,青瓜清爽。我自身於熱帶雨林非常舒服,清腸胃好有益。雞扒煎到香脆。我見隔離枱小朋友來了杯士多啤梨乳酪特飲,佢不停同爸爸話好飲。我相信小朋友的說話是可信,所以跟餐加$20轉特飲。果然此言非虛,相當有水準特飲,甜甜酸酸有小小士多啤梨益力多味道。在夏日

星期六當天好多人在內進餐食set lunch,我相信不錯。

環境不錯以黑色及吊燈為主要裝飾。

朋友點了個薄燒澳洲草飼肉眼牛扒伴紅酒汁配飯($108)

只需加$5可以轉美式咖啡。

我見隔離枱小朋友來了杯士多啤梨乳酪特飲,佢不停同爸爸話好飲。我相信小朋友的說話是可信,所以跟餐加$20轉特飲。果然此言非虛,相當有水準特飲,甜甜酸酸有小小士多啤梨益力多味道。在夏日飲這杯飲品十分適合🙂

餐牌標名甜waffle 價格由$128-$85,要是乎雪糕球多少及選用生果。
熱帶風情($85)選用鲜芒果、雲呢拿雪糕、焦糖醬。waffle 蛋香濃郁加上熱烘烘,充滿蛋糕質感。配上鮮忌廉及凍冰冰雪糕好食到停不到口。我一個人食了三小件,朋友仔只食一小件。真的要佩服自己食力。

Lunch 無收加一服務費。真的愉快午餐🤗
5 分鐘 (堂食)
  • 熱帶風情waffle
  • 士多啤梨乳酪特飲