2024-09-06
前日我個朋友由外國嚟香港玩,話想試嚇多國菜,問我邊度有啲咩好食嘅餐廳。我都唔系好識,諗住問嚇老公,老公話之前同事有講過美孚間House of Joy Oyster Bar and Restaurant啲嘢食唔錯,可以去試嚇。咁我就決定帶埋個外國朋友去嗰度食晚餐。我哋一入到去間餐廳,就覺得好溫馨,擺設簡單,啲顏色襯得好靚。個外國朋友仲影咗幾張相添!我哋叫咗【慢煮美國牛小排配蕃茄汁意大利麵 $288】,好大舊牛小排擺喺意大利麵上,睇落就好吸引!仲有濃郁嘅蕃茄汁同羅勒嘅香味,成碟意大利麵變得更加好味!外國朋友叫咗【牛肝菌黑松露忌廉汁意大利飯 $178】,個外國朋友好鍾意,佢仲話系佢第一次試意大利飯,成個口感都好好。我哋仲叫咗唔可以錯過嘅【法國生蚝$10/只】,我第一次食到咁新鮮嘅生蚝,仲帶有淡淡嘅海水味,咬落去特別爽口,好食!!!!外國朋友好鍾意我帶佢嚟呢間餐廳,仲話下次有機會要帶埋屋企人嚟試嚇!