2024-11-02
米線名單大執位位位位੧ᐛ੭迷失咗喺兆康輕鐵終於搵到佢啦食完之後登上咗我米線名單第一位舖位細細未夠鐘開舖入面坐咗一半客人,當然我去坐埋入去先啦,睇定menu 睇吓一陣叫咩先佢米線配料選擇都多,大路嘅佢哋自家整嘅攪到選擇困難呀,最後我揀咗麻辣雞肉同豬大腸,醉辣湯底+麻辣。搭正開舖時間即刻落單,望一望已經坐滿人,出面已經有人排隊啦Wohooo我碗薯粉到咗,我揀咗小辣見到面頭一層紅油心諗大穫驚太辣添🫣試試佢嘅豬腸先,佢有輕輕滷過入味而且韌入面都清潔得好乾淨靚仔嘅!佢嘅麻辣雞有味但無乜麻辣食到,不過見佢有炒過吓色水又唔老都ok可能下次試其他嘢。到咗最重要嘅湯底,其實自己都有喺屋企整過酸辣麻辣米線,要個湯底夠出色惹味,一開頭爆炒肉碎再贊湯落去,個湯底先夠甜夠香,麻辣味先夠層次唔單調,佢有呀!肉碎夠味湯底夠濃厚,辣味都好出色,好少有好少有我食哂成碗再撈底食埋肉碎飲埋個湯,重點係唔口渴,一定會再嚟食呀!
迷失咗喺兆康輕鐵終於搵到佢啦
食完之後登上咗我米線名單第一位