呢間意日fusion餐廳,我又再一次回訪啦😄 因為其集團慶祝十週年而推出夏日套餐優惠,另外朋友曾經話想食,但佢上次唔記得咗,所以今次又約過佢啦~去到餐廳門口,職員話餐廳要直入行到尾,然後係尾尾被另一個職員彈出來,好有驚喜。佢仲問我影得佢怎樣 (圖10),哈哈,你哋覺得呢?😂餐廳主食區嘅裝修勁靚,是佈置滿日式雨傘和櫻花🌸,一邊是梳化和圓枱,一邊是吧枱,仲有戶外區,天氣涼啲坐出面應該幾正。夏日優惠午餐是 HK$198/人,有4道菜,大部分食物可以開心分享㗎~˚✧₊⁎ Starter ⁎⁺˳✧༚ 🐟 Hamachi 油甘魚 (+HK$48). 油甘魚刺身醃製於梅子柚子醬𥚃,令口感肥美的油甘魚更美味,鮮甜帶少少梅子酸,好醒胃!🥟 Gyoza 煎餃子. 煎得香脆可口,一咬就係口內爆出肉汁. 餡料有豬肉和雞肉. 點蒜茸辣椒醬油,味道很好🫛 Edamame 枝豆. 簡單蒸熟加上海鹽和香茜,簡單又好味😋˚✧₊⁎ Maki ⁎⁺˳✧༚ 🍣 Spicy Tuna Maki 辣吞拿魚卷壽司. 厚厚一層的吞拿魚混合埋紫蘇葉飛魚籽,食落口感特別滿足,味道好好,雖然有啲微辣. 入面包住炸天

˚✧₊⁎ Starter ⁎⁺˳✧༚

🐟 Hamachi 油甘魚 (+HK$48)

Hamachi

🥟 Gyoza 煎餃子
. 煎得香脆可口,一咬就係口內爆出肉汁
. 餡料有豬肉和雞肉
. 點蒜茸辣椒醬油,味道很好

Gyoza

🫛 Edamame 枝豆
. 簡單蒸熟加上海鹽和香茜,簡單又好味😋

Edamame

˚✧₊⁎ Maki ⁎⁺˳✧༚

🍣 Spicy Tuna Maki 辣吞拿魚卷壽司
. 入面包住炸天婦羅脆粒粒和韭菜碎之外,個壽司飯口感是特別煙韌,正👍🏼

Spicy  tuna  maki

˚✧₊⁎ Main ⁎⁺˳✧༚

Chilean Sea Bass 智利海鱸魚 (+HK$138)
. 鱸魚煮得軟嫩,口感滑一滑
. 用味噌醃過,令鱸魚嘅鮮甜味道更出色

Chileon  sea  bass

🍤 Assorted Tempura 什錦天婦羅
. 炸得薄脆,鎖住時令蔬菜的原汁原味😋
. 當日有椰菜、冬菇、矮瓜、南瓜和番薯

Assorted  tempura

˚✧₊⁎ Dessert ⁎⁺˳✧༚

🍨🍮 Black Sesame Creme Brulee 黑芝麻焦糖布丁
. 4個層次,4個不同口感和味道
. 頂層係黑白芝麻薄餅,薄片,非常脆口
. 第二層係一球海鹽焦糖雪糕,鹹鹹甜甜的
. 雪糕下面有甜甜的紅豆
. 終於食到底層,就係黑芝麻焦糖布丁,有我喜歡敲打的薄脆焦糖片,奶滑的布丁有香濃的黑芝麻味道
. 原本呢個甜品要每個+HK$38,但睇返張單又沒有這個項目喎,可能餐廳請客呢。多謝晒呀🙏🏼

Black  Sesame  Creme  Brulee

📌提提你:此店有收10%服務費㗎。
2024-07-06
$320.1 (午餐)
Hamachi
Gyoza