冇錯,深水埗呢區仍然有好多食店,不過很多新食肆,其實唔少都係搵笨,又或是好似上次去西九龍中心咁樣,比傾斜的板凳你坐,完全唔舒服,到頭來,試新嘢就變咗俾$50-$60買難受。因此這次試吓去深水埗的重口味,重口味在土瓜灣區經常吃,但是近期有沒有時間到土瓜灣分店吃米線,而且它一向烹調的時間比較久,夏天如果去食,等又等得耐,行又行得耐,而且天氣炎熱,一來一回其實都非常炎熱辛苦。這是就去深水埗的分店試一試這間四川重口味的味道。相同的餐牌,於是我點了肥腸、腩肉、午餐肉米線,麻辣湯底似乎比起土瓜灣的更加辣,🫣但是辣得來亦都有少許酸味,腩肉的份量不少,應該都有五六片,肥得來帶點咬口,😃但又有點瘦肉,相當美味;肥腸反而比較瘦,有些受得好像豬肚一般,味道沒有土瓜灣的那麼出色,午餐肉份量亦都好像比起土瓜灣的多到這兒竟然有三大片,🤤而且非常好食,好像火鍋是吃午餐用一般,午餐肉吸湯,吸了麻辣的味道,當然好吃。米線的份量都差不多,不會太少,而且上湯能力上佳,😉分量剛剛好,另外的配菜還有芽菜以及酸菜,酸菜都是大大塊帶點甜香, 😍而且內裏有點酸味有點甜香的酸菜,用來配麻辣米線,就最好吃。四川重口味嘅凍檸茶就兩間都係咁

冇錯,
到頭來,試新嘢就變咗俾$50-$60買難受。
因此這次試吓去深水埗的重口味,
這是就去深水埗的分店試一試這間
四川重口味嘅
凍檸茶就兩間都係咁,先來兩杯比較淡色的茶,然之後坐耐少少,你就會發現另外有些凍檸茶更加深色😮,不過幸好,我這杯茶都不算太過淡味,四大片檸檬,這邊的湯底比較辣,檸茶亦都可以解辣消暑。

🫨
午餐