2014-03-08 1376 瀏覽
之前去過SSP朝聖過, 已經對酥皮叉燒包念念不忘, 居然屋企附近都開左, 今日收工已經8點幾, 去到唔洗等位已經有得入去坐, 雖然已經9點鐘, 但係店內都7成FULL.當然叫左日思夜想GE酥皮叉燒包, 可能就來收工, 所以叉燒包上度來係暖, 但唔係熱辣辣, 但係都無減佢GE美味! 外皮好香好脆, 咬落去留出暖暖的叉燒函, 哇! 真係好正! 拍得住去廣州食GE叉燒包! 大愛!再來個蝦腸, 個粉皮真係好嫩, 入口即溶, 好味, 不過蝦就已經係冰鮮蝦, 無咩味原本想食豬潤燒賣, 但係搵曬成個餐牌都無..無理由招牌菜被cut? 最後叫左個鵪鶉蛋燒賣頂檔, 都好好味, 熱辣辣, 當然無豬潤燒賣甘有特色, 有點失望我地叫多個鳳爪排骨飯, 好有以前蒸飯GE風味, 多醬油撈飯一流!好多時候特色店一開分店就唔店, 佢呢幾年都開左好多分店, 質素明顯無以前甘好, 但係比較下, 佢都算係便價但有質素GE點心店