2018-05-19 367 瀏覽
朋友勁鐘意食芋圓,所以立即黎試呀.Open rice booking 一早full左,幸運地打電話去又比我book. 畢竟係星期六,唔book會擔心有排等位. 6:30pm到,已經坐滿左客人. 真係book定穩陣d四個女仔👭👭唔大食. 所以係一共點左2杯飲品,4個小食,1 個麵,1 個菜同2碗甜品飲品鮮芭樂苦瓜汁:入口味道係番石榴,之後有苦瓜苦味,吞左之後喉嚨有回甘味. 我本身食苦瓜,所以覺得好fresh,唔錯!我愛台妹:甜甜地幾易入口,不過無咩特別,所以我覺得算幾貴小食窩夫盐酥雞:添加左少少菠蘿碎,食落感覺無咁熱氣同無咁濟,good 炸地瓜薯條: 香地瓜味,佢有比個好似茄汁嘅醬我地,食落辣辣地. 唔點汁比較好食,食到原汁原味蕃薯味牽絲芝士酥皮蛋捲:芝士係勁多,可能因為咁,所以偏咸左d. 食晒蛋捲之後頌有好多芝士係個碟度,我地用地瓜薯條點埋d芝士. 好味道,非常配合魯肉伴上台灣A菜:長知識啦,原來A菜係油墨菜,咁配埋魯肉少少味道都唔差呀麵招牌牛肉麵: 有5-6舊牛肉,頌要有牛嘅唔同部份,有牛𦟌,牛筋同牛腩,湯都好濃郁好有味!推薦甜品伯爵茶凍QQ芋圓:期待已久的主角!好多款配料(綠豆薏米
朋友勁鐘意食芋圓,所以立即黎試呀.

飲品
我愛台妹:甜甜地幾易入口,不過無咩特別,所以我覺得算幾貴
小食

甜品
伯爵茶凍QQ芋圓:期待已久的主角!好多款配料(綠豆薏米,珍珠,蕃薯芋圓,芋頭芋圓,伯爵茶啫喱及愛玉)
芋圓有材料的香味,愛玉係令我地最驚起. 大家都好鐘意

餐廳環境:比較暗,不過靜靜地咁幾岩傾計. 順便提大家,我當晚坐既係高枱,張櫈有腳踏位,所以都唔會坐得好辛苦. 如果唔鐘意高枱嘅朋友,大家不妨book位時問下可唔可以坐到矮枱.
全晚一直播緊台灣歌手嘅歌,可以配合餐廳主題. 服務生係幾個男仔,全部都好有禮貌又醒目. 唔洗我地出聲都知要收碟,又主動比碗仔我地. 所以用餐經驗非常好
鮮芭樂苦瓜汁
我愛台妹