2021-02-04 542 瀏覽
總結左先,我覺得所有野都一般般。其實想比劣評,個期望落差真係好大。不過又吾係難食,所以都係比番個OK啦。👌🏻整體黎講,我吾覺得係去左日本。雖然店員有講日文,但店員既態度同日本人無得比。而且仲要收加一服務費。但個店內格局都有日本feel 既。我自己就叫左個牛筋豆腐煮配日本白飯,再加16隻chao chao餃子既lunch set(Total $84)。你以為係Asahi,其實係凍綠茶!杯茶無落糖。店員應該由雪櫃直接攞杯茶出黎比我地。完全無茶葉香,茶味都無。同飲水無咩分別。建議大家叫番罐裝汽水仲好。涼拌芽菜,一般般。似食緊涼拌海蜇。一開始會以為有少少酸味開下胃,點知得個咸味。首先,碗牛筋豆腐煮有D細碗得濟。size連一隻手掌都無。其次,個日本白飯應該係珍珠米,不過店員話無得多飯,所以個份量吾算多。同埋,個牛筋份量其實就無咁濟,而且得指甲咁細。反而牛腩多兩三粒,其實應該叫牛腩豆腐煮!😹牛腩同牛筋食落正常OK。個蒟蒻好食,彈牙爽口。個豆腐就麻麻,吾太有豆腐味,而且一夾即散。個汁少少辣,幾香口。chao chao餃子都一般般,我以兩嚿為一個單位咁夾出黎食。夾既時候會整散餃子同餃子之間既餃皮。個豬
總結左先,我覺得所有野都一般般。
其實想比劣評,個期望落差真係好大。

不過又吾係難食,所以都係比番個OK啦。👌🏻

整體黎講,我吾覺得係去左日本。
雖然店員有講日文,但店員既態度同日本人無得比。
而且仲要收加一服務費。
但個店內格局都有日本feel 既。

你以為係Asahi,其實係凍綠茶!

杯茶無落糖。
店員應該由雪櫃直接攞杯茶出黎比我地。
完全無茶葉香,茶味都無。
同飲水無咩分別。
建議大家叫番罐裝汽水仲好。
凍綠茶

涼拌芽菜,一般般。
似食緊涼拌海蜇。
一開始會以為有少少酸味開下胃,點知得個咸味。

首先,碗牛筋豆腐煮有D細碗得濟。
size連一隻手掌都無。
同埋,個牛筋份量其實就無咁濟,而且得指甲咁細。
反而牛腩多兩三粒,其實應該叫牛腩豆腐煮!😹
牛腩同牛筋食落正常OK。
個蒟蒻好食,彈牙爽口。
個豆腐就麻麻,吾太有豆腐味,而且一夾即散。
個汁少少辣,幾香口。
牛筋豆腐煮配日本白飯

夾既時候會整散餃子同餃子之間既餃皮。
個豬肉味吾香。
食落吾脆,偏淋,麻麻地。
不過將個餃子放落牛筋豆腐煮既汁撈黎食,反而吾錯。
chao chao餃子

朋友叫既炸雞咖喱蛋包飯。
朋友話個咖喱一般。
炸雞吾知點解連埋成一嚿咁,份量偏少。
我就食左佢個炸雞一啖,食落似炸雞串咁,不過不失。
炸雞咖喱蛋包飯

整體黎講,吾推薦任何野。
你話難食,又吾係;你話好食,我又吾覺。
基本上無咩特別驚喜,甚至失望居多。
價錢偏貴,食其他野仲好。
食完我地係吾夠食,走左去食其他野。
不過可能佢地其他餃子會好食D。
2021-02-03
10 分鐘 (堂食)