2023-07-29
好耐無寫過食評今日和表姐行好耐未行過的沙田新城市廣場,真係好多嘢行,仲有松本清,忍唔住買吓新款微針暗瘡貼🤣行到食飯時間,幾間食店都頗多人等位,見到呢間餐牌有龍蝦湯,好想飲,最後就入了去因爲手機點餐,都發現自己可能有老花😂Anyway 表姐點了杯蘋果荔枝&和牛蛋包飯我點了帶子櫻花蝦意粉和龍蝦蟹肉湯一上餐,來了兩碟帶子櫻花蝦意粉,我說上錯了,店員查番佢地紀錄,發現應是我點錯,我跟他說,唔好意思,佢唔食呢個,我點錯咗,你可唔可以換,雖然佢面有難色,都係我再三請求下問了經理😅!🙏🙏🙏味道方面: 龍蝦湯有點咸,但好香蝦殻味同有碎蟹肉。櫻花蝦帶子寬條麵很好味,不會煮得太淋。帶子有三隻,味道爽口調味適中。和牛蛋包飯的裝飾木魚花同打開蛋吃裡面的飯也和我們想像的蛋包飯不一樣,但味道又不會太不違和或不好吃。和牛燒得好吃,有牛味。表姐飲品,她說很好味,絕對是值回票價的飲品。Overall 這是間可再來的餐廳
因爲手機點餐,都發現自己可能有老花😂
Anyway 表姐點了杯蘋果荔枝&和牛蛋包飯
我點了帶子櫻花蝦意粉和龍蝦蟹肉湯
味道方面:
龍蝦湯有點咸,但好香蝦殻味同有碎蟹肉。
表姐飲品,她說很好味,絕對是值回票價的飲品。
Overall 這是間可再來的餐廳