2018-06-11
最近山下菓子開左好多分店,鑽石山又新開一間剛買了戲飛睇戲,見到憑票尾可以買雪糕第二杯半價,仲有時間先開場,決定去食返杯雪糕只有$60系列既雪糕可以用呢個優惠之前係日本都食過creamia雪糕,當時七月炎熱天,一買已經溶左一半,未能好好享受,今次可以係冷氣商場慢慢試真啲我叫左個抹茶雪糕,因為想食佢既厥餅同丸子雪糕果然好creamy好重牛奶味好幼滑,好似食緊啖啖牛奶咁,好味朋友叫左咖啡味,係原味雪糕,再另上一杯咖啡,店員話逐少倒半杯落去,否則會好快溶咖啡味好似比較抵食,因為可以食埋佢個招牌脆筒,而且加入咖啡後非常香濃!美中不足係佢真係好快溶!但味道確實不錯,鐘意綿滑口感雪糕朋友一定要試!今次用左票尾優惠每杯$45,個人覺得可接受,但如果原價$60一杯就有點貴了
只有$60系列既雪糕可以用呢個優惠
我叫左個抹茶雪糕,因為想食佢既厥餅同丸子