2021-10-07
近排係九龍區食得多有啲悶,所以就開始去對面海揾食 😊 今日同朋友係時代廣場附近經過呢間餐廳,感覺幾開揚舒服,而且內裏裝修幾有特色,所以就決定入去試試。餐廳環境幾寜靜舒服,牆身畫咗一幅色彩繽紛嘅畫 📸 而且仲有不同種類嘅座位提供。👍🏻叫咗兩個 Lunch Set 後,發現餐廳有勁多種類嘅啤酒提供,而且跟餐叫仲可以用優惠價 ($30/$50) 就飲到,所以同朋友一人一杯 😝 難得有手工啤酒飲當然要叫啲小食去襯托一下啦。(No.21 黑啤) : 酒精濃度唔高只有 5%,烘焙後嘅麥芽香味更為突出,口感醇厚濃郁,略帶點甜味,而且酒花嘅苦味唔明顯,比一般啤酒嘅口感更紮實。熱浪薯條 ($83) : 薯條熱辣辣脆卜卜,而且份量都唔少 😍 每條薯條都均勻地撒上餐廳自家調配嘅BBQ 香料,非常惹味。是日餐湯同前菜係南瓜湯同Parma Ham 沙律 😋 南瓜湯口感香滑味道唔錯,加 $28 蚊就有呢兩樣食品 CP值幾高。泰式香煎三文魚柳配薯蓉 ($108) : 三文魚柳外皮煎得香脆可口,內裏肉質軟嫩多汁,旁邊仲有薯蓉同其他蔬菜作伴碟。🥰綠咖喱意大利飯配香煎鳳尾蝦 ($93) : 鳳尾蝦爽口彈牙 😋 意大利米夠
泰式香煎三文魚柳配薯蓉 ($108) : 三文魚柳外皮煎得香脆可口,內裏肉質軟嫩多汁,旁邊仲有薯蓉同其他蔬菜作伴碟。🥰 綠咖喱意大利飯配香煎鳳尾蝦 ($93) : 鳳尾蝦爽口彈牙 😋 意大利米夠煙韌之餘每粒都均勻地沾滿了香氣濃郁同口味香辣嘅綠咖哩,超鍾意食呢個飯。🥰