2019-06-11
走進餐廳的感覺很輕鬆,放工可以跟同事或朋友來放鬆一下,飲杯手工啤,不怕外面街太嘈,亦不只有味覺上享受,入面白色牆身有大型投射屏幕連播著K-pop MV,連視覺和聽覺的享受也照顧周到,若然跟Oppa黎約會都唔怕會有無話題的尷尬,唔錯既,氣氛幾好既!留意到另一邊有酒吧檯設計的座位,似我這種對酒精上癮的人來講,又怎會錯過這裡的手工啤酒,面前有咁多種味道,真想全部都嘗一口!最後揀左一杯The Joker (Medium) ,這款手工啤的口感有兩個層次,開始時是滿滿的果味,最後帶點回甘,真係人生百味。🍺蜂蜜牛油秘製炸雞 $108/6件🍗雞胸,雞翼,雞脾各兩件熱騰騰上桌,傳來陣陣的牛油蜜糖香味,肉質好嫩,不是厚炸粉炸出來那種,炸到好脆的!我一個人食左三件,感覺不膩!下次我會再試一下辣嘅炸雞!松露雜菌薄餅(9’) 配小菜賣相吸引之外,食落都唔錯!脆口的餅底,夾住一層特色醬汁,再舖上香濃的芝士,雜菌上配少許黑松露醬,層次分明,芝香濃郁!軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯這份量不算很大,兩個人分享食剛剛好,應該冇咩人唔鍾意食軟殼蟹,配了些南瓜粒,紅莓粒和核桃粒🎃還有甜甜的火箭菜成個飯變得好豐富!這裡環境開揚,座位舒
蜂蜜牛油秘製炸雞 $108/6件🍗
雞胸,雞翼,雞脾各兩件
松露雜菌薄餅(9’) 配小菜
軟殼蟹南瓜忌廉意大利飯
這裡環境開揚,座位舒適闊落,食物和飲品的種類和款式都有好多選擇,最好帶多幾個朋友來一齊食多幾樣,齊齊食好野
其他手工啤酒的介紹和價錢: