餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2019-09-10 42 瀏覽
銅鑼灣食個晚飯都唔平,餃子店通常都會係抵食之選擇,今次就食咗間又好食又抵嘅餃子店🙌🏻喺總統戲院繼續向前行多半條街就會見到,鋪頭都幾大幾多位,多人食都安排到,或者唔會要等好耐我地嗌咗枝自家製山楂雪梨水$28/枝都幾襟飲,味道同屋企自己煲嘅都好似,甜甜地涼涼地,啱晒夏天飲😆見到佢個湯好似幾掂,又幾潤,返排成日OT,要飲返啲湯水滋潤返我就揀咗個至尊松茸豬肉灼餃子(8隻)配狀元九鼎湯湯水眼睇都唔係好見油份,飲落而覺得好清甜,以葛味為主,其他材料嘅味都好平衡餃子包得好靚,皮薄餡靚!灼餃子好清,清而不寡👏🏻餃皮嘅麵粉味幾香,豬肉餡好鮮甜,帶微微嘅松茸味,食落會更加清爽同多個層次餡料份量好多呀👏🏻如果覺得餃入面松茸味唔夠強仲可以再點埋附上嘅松茸醬,更添香氣朋友就叫咗龍鳳松茸煎雙餃(8隻)再加個$20蚊嘅上海淨麵龍鳳煎餃嘅餡料其實係分別包入黑白松露嘅豬肉餃,感覺好高檔🤣但價錢都係好經濟,除咗有gimmick, 味道都真係幾好! 黑松露豬肉餡嘅味道會比較突出,食得到好實在嘅松露味但我更鐘意白松露餡嘅淡淡香氣,喺豬肉嘅甜味之間會嚐到點點松露嘅獨特味道,做得好好呀😍上海淨麵好優質,20蚊呢個價錢,雖然係無餸

我地嗌咗枝自家製山楂雪梨水$28/枝

我就揀咗個至尊松茸豬肉灼餃子(8隻)配狀元九鼎湯

至尊松茸豬肉灼餃子(8隻)配狀元九鼎湯

餃子包得好靚,皮薄餡靚!
灼餃子好清,清而不寡👏🏻
餡料份量好多呀👏🏻

上海淨麵、龍鳳松茸雙煎餃

朋友就叫咗龍鳳松茸煎雙餃(8隻)再加個$20蚊嘅上海淨麵
黑松露豬肉餡嘅味道會比較突出,食得到好實在嘅松露味

上海淨麵好優質,20蚊呢個價錢,雖然係無餸但係味道都唔係淡貿貿
又好大碗同好食唔油膩,超推薦👏🏻

蔥味酸辣雲耳

小食雲耳都好值得叫,酸酸辣辣咁係消暑同開胃,隻隻都細細隻,又軟又爽口🙌🏻

龍鳳松茸煎雙餃(8隻)
自家醃蘿蔔
2019-09-03
上海淨麵、龍鳳松茸雙煎餃
蔥味酸辣雲耳
龍鳳松茸煎雙餃(8隻)
自家醃蘿蔔
  • 山楂雪梨水