2016-06-12
有ㄧ日經過這條街,見到DTC三個字以為又是coffee shop.竟然是餃子店。我同友人正常揾D小吃食下。環境:整個廚房跟餃子爐ㄧ眼望晒,總共有四張bar 枱式坐位。食物我地叫左松露餃子同鮑魚餃子,要等十分鐘左右,見收銀員係雪櫃拿D餃子去餃子爐煎,應該唔係即叫即包。不過ㄧ上枱見佢size 都好飽滿,應該落足餡料。漲扑扑的呀松露餃非常香,差不多連豬肉味都蓋過.但確實非常juicy及啖啖松露油香。D肉爆晒出來。鲍魚餃相比起就差D,鲍魚味就真是食唔出。不過有ㄧ隻餃食到豬肉D筋,應該用新鮮貨。服務收銀員工雖然怕怕羞羞,不過都幾熱心。我D餃子汁彈到ㄧ褲都是,佢主動拿水比我抺。價錢當然份量唔可以同大型連鎖餃子店比,但用料新鮮。連米粉都只是30幾蛟,好抵!!!!總結餃子用心製作,有小店的人情味,值得再三回味買任何嘢食就可以九蛟飲到,超市都唔是依個價。
環境: 整個廚房跟餃子爐ㄧ眼望晒,總共有四張bar 枱式坐位。
食物
我地叫左松露餃子同鮑魚餃子,要等十分鐘左右,見收銀員係雪櫃拿D餃子去餃子爐煎,應該唔係即叫即包。不過ㄧ上枱見佢size 都好飽滿,應該落足餡料。 漲扑扑的呀
松露餃非常香,差不多連豬肉味都蓋過.但確實非常juicy及啖啖松露油香。 D肉爆晒出來。
鲍魚餃相比起就差D,鲍魚味就真是食唔出。
不過有ㄧ隻餃食到豬肉D筋,應該用新鮮貨。
價錢
總結
餃子用心製作,有小店的人情味,值得再三回味 買任何嘢食就可以九蛟飲到,超市都唔是依個價。