2024-09-12 303 瀏覽
身為半個台灣人,突然好想食台灣牛肉麵,又想坐得舒舒服服;又想打卡;又想食甜品,今次呢間「網紅台式打卡餐廳」絕對一次過滿足哂我哋嘅要求🤭餐廳主打各款人氣熱門台灣菜,如古早滷肉飯、紅燒牛肉麵、鹽酥雞等美食。除了台式主食外,Cafe嘅甜品和特飲都非常之吸引😍其中珍珠奶茶奶蓋口味千層蛋糕亦係甜品控必食之選👍四周環境以韓系清新淺木風裝潢,配搭色彩繽紛的植物乾花裝飾,令人感到十分休閒舒適。🌸嘆嘆套餐組合$118(主食+小食+飲品/甜品)x 2🥢招牌牛肉麵🥢夜市鹽酥雞🥢手打香水檸檬柑桔茶(1L大大杯)🥢海南切雞養生蟲草花雞白湯麵🥢椒鹽澎湖花枝丸🥢黑糖珍珠奶蓋千層蛋糕配麻糬整體來說套餐組合優惠性價比高,主食方面份量配料十足,牛肉夠淋夠入味,湯底又香又濃郁,麪嘅口感亦煮得恰到好處,頗爽口唔會過淋過硬,海南切雞肉質鮮嫩又夠滑,配上幼細手工麪很有飽腹感!小食方面台式鹽酥雞及花枝丸,我哋每次一定會必食😋前者夠香口又鬆脆;後前爽口又彈牙!至於甜品千層蛋糕方面,奶茶忌廉口感軟滑,再配上香濃奶蓋、煙韌黑糖醬珍珠,充滿多重層次享受👏🌸熊仔🐻特濃奶蓋珍珠奶茶(試食新品優惠)🧋賣相相當吸睛🤩熊仔造型十分可愛,打卡一流📸奶

🌸嘆嘆套餐組合$118(主食+小食+飲品/甜品)x 2
🥢招牌牛肉麵
🥢夜市鹽酥雞
🥢手打香水檸檬柑桔茶(1L大大杯)
🥢海南切雞養生蟲草花雞白湯麵
🥢椒鹽澎湖花枝丸
🥢黑糖珍珠奶蓋千層蛋糕配麻糬

🌸熊仔🐻特濃奶蓋珍珠奶茶(試食新品優惠)🧋
賣相相當吸睛🤩熊仔造型十分可愛,打卡一流📸奶茶茶底香濃,加上軟滑creamy奶蓋,台式飲品來講相當特別!而家仲做緊新品推廣優惠添👍

🌸冰火鐵鍋(焦糖布朗尼配雪糕)🍨
💢推介💢充滿儀式感嘅甜品
在鐵鍋上利用微溫低燒原理呈現火山🌋嘅感覺😍布朗尼蛋糕甜品外冷內暖無論味覺或視覺都相當有驚喜!
💢宜家新菜單主餐牌限時做緊7️⃣5️⃣折優惠💢
下次會再試埋其他甜品及特飲~