2020-03-15
早前去大圍租單車踩,見到隔離有間好文青feel,裝修以白色為主調既cafe,咁岩早幾日得閒就去試一試伏。點解我會話係試伏呢?因為黎之前都有做定功課,見到好多朋友都話食物質素一般,定價又較高,所以都有一定心理準備。是日平日中午黎到 人唔算多。以cafe黎講,座位都算充足。環境方面,光線好夠,成間cafe以白色為主調,打卡黎講真係一流。Lunch會包埋三款指定飲品,如果想轉其他野飲就要加錢。以lunch同cafe黎講,定價真係偏高。我地嗌左一份白酒牛油汁帶子扁意粉,同一份慢煮去骨春雞,配一杯latte同橙汁,另加左一碗龍蝦湯,盛惠$244。首先上枱既係龍蝦湯,一上枱已經聞到超香濃既龍蝦味。但飲落去反而又唔係話真係太香濃,偏Creamy少少。碟意粉不過不失,帶子都比得幾多,但我一d白酒味同牛油味都食唔到,唔難食,但似香蒜意粉多D。最嬲就係碟春雞,一上枱真係呆左,色香味無一樣合格,隻雞係滑既,但完全唔似係燒春雞,層皮林到皺晒皮,似烚雞多d囉咖啡一般,唔算特別出色。總結成間野黎講除左裝修用心之外,食物同飲品都感受唔到誠意,定價仲要咁高,以cafe黎講我相信坊間有更多好選擇。不過女人就係咁,明知係
點解我會話係試伏呢?
是日平日中午黎到 人唔算多。
以cafe黎講,座位都算充足。
Lunch會包埋三款指定飲品,如果想轉其他野飲就要加錢。
以lunch同cafe黎講,定價真係偏高。
首先上枱既係龍蝦湯,一上枱已經聞到超香濃既龍蝦味。
但飲落去反而又唔係話真係太香濃,偏Creamy少少。
慢燒春雞
咖啡一般,唔算特別出色。
不過女人就係咁,明知係伏,但又要試過先心息