2018-07-30
去咗試新野,朋友約食飯,梗係去啲比較寧靜又傾到計嘅地方本來諗住去朗豪坊13樓,不過嗰邊有啲嘈,所以落咗半層(朗豪坊商場設計)去到呢一間餐廳門口望入去都算幾靚,睇Menu,原來係意大利餐廳!有啲好奇,所以同朋友試一試~ 我哋經過幾張枱,見到幾枱都係有摩天輪所以一坐底就叫我坐摩天輪,好啱打卡用 因為兩個女仔,所以食得唔係好多,所以我哋另外叫咗意粉就算!位置環境好大,坐得好舒服,兩個人都會有位擺袋,可能人唔係咁多~等咗大概20分鐘,就有得食~ 摩天輪裏邊有五款嘢食,包括:雞翼,炸薯球,芝士肉丸,魷魚同埋麵包我自己覺得本身個摩天輪幾特別,但係食物就還好,佢嘅醬料有黑松露,沙律等算好味,最好食係肉丸同雞翼,其他都一般,尤其係麵包,比較硬身,食咗一啖都冇食!但係肉丸芝士味幾重,又唔會好乾身,所以好唔錯!雞翼就有蜜糖味另外,我哋叫咗香蒜蜆肉意粉(唔係好記得全名係咩🤣😛) 我覺得意粉反而好食過摩天輪,意粉煮得啱啱好,唔會太硬 啲蜆肉好好味,我唔鍾意食海鮮,都覺得好入味,同埋都好清,因為佢唔係小炒,所以感覺唔似有鑊氣嘅煮法,係清新嘅感覺~整體來講,比較一般,我覺得唔算正宗意大利菜
等咗大概20分鐘,就有得食~
整體來講,比較一般,我覺得唔算正宗意大利菜