2024-08-04
突然好掛住日本食壽喜燒嘅味道,今次就搵左呢間復古風西日居酒屋,入到去感覺好似模仿日本夜市街道,仲有扭蛋機、遊戲機、小物攤檔,真係好適合打卡📸🌟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 招牌鍋物餐 $682 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🩵小食:雞皮餃子呢度嘅雞皮餃子都係大大隻,仲要炸到脆卜卜,點埋沙律醬,一啲都唔覺得油膩😗🩵小食:燒鮑魚燒鮑魚一串兩隻,啱啱好可以同朋友一人一隻,食落爽口彈牙,鮮味十足😆🩵主食:刺身拼盤刺身有三文魚、牡丹蝦、八爪魚、鯛魚,樣樣都好新鮮,估唔到嚟食壽喜燒都可以食到刺身🤩🩵主食:美國頂級牛頸椎+岩手縣和牛壽喜燒店員會開鍋放上大蔥、牛油等配料準備煎和牛,之後再倒入壽喜燒醬汁,煎完再一件件放落碟比客人享用添👍🏻和牛食落肉質鮮嫩,牛頸椎就脂肪比例較少,肉味濃郁,壽喜燒甜度適中,吾會蓋過牛味,點埋蛋汁真係冇得輸😎🩵主食:日式蔬菜拼盤食完牛肉後,店員會幾蔬菜拼盤倒入鍋中,有娃娃菜、大冬菇、秀珍菇、豆腐等,加上壽喜燒湯底,蔬菜全部入哂味,食落好暖胃🥰🩵主食:黑松露燉飯最後係邪惡黑松露奶油燉飯,店只將燉飯煮到收汁狀態,仲要好香黑松露味,燉飯黏黏糊糊,吸滿哂所有食材精華,真係食到停唔到口😋🩵飲品:雪糕梳打x2我哋都叫咗雪糕
🩵小食:雞皮餃子
🩵小食:燒鮑魚
🩵主食:刺身拼盤
🩵主食:美國頂級牛頸椎+岩手縣和牛壽喜燒
🩵主食:日式蔬菜拼盤
🩵主食:黑松露燉飯
🩵飲品:雪糕梳打x2
我哋都叫咗雪糕梳打,梳打汽水就揀咗波子汽水做底,顏色好有夏日feel,真係甜蜜又解暑💕
🩵甜品:Tiramisu Cheese cake
甜品就叫咗Tiramisu Cheese cake,香噴噴既Tiramisu充滿着味蕾,食完即刻滿足晒😍