2021-10-04
Weekend 計劃好去中環街市行下順便搵食,去之前上網target 咗兩三間想試嘅餐廳,當中I-O-N 係最想試嘅,因為可以坐得舒舒服服食餐正餐,而唔係food court 型式。我哋可能因為四點去到已經過咗lunch hours, 意料之外I-O-N竟然唔使排隊, 就緊係去試吓,一問之下原來當日menu 入面嘅main course 暫停供應,但我哋睇吓menu 入面選擇當下午茶食都ok 嘢飲我哋叫咗杯Chamomile($48)同Cappuccino($48) ,茶同咖啡正常,茶就咁一杯上,非壺上亦冇蜜糖或者其他嘢onside 另外叫咗份小食拼盤($138)- 可以揀四款小食,擺盆賣相都幾好,味道亦可以,當中油甘魚他他配能酒浸西瓜同避風塘塘炸魚薯條較為推薦👍🏽 宮保牛柳粒同熳谷蝦其實都正常發揮已經好過唔少cafe 最後甜品叫咗雜果芭菲 ($108)亦都係必食推介,外表打卡一流,未食放喺度已經吸引咗勁多人嘅眼光,因為我哋坐外邊圍,背後行過嘅人見到都嘩嘩聲芭菲面先有兩片蝴蝶酥,下面係忌廉,入邊有兩球雪糕😋 啫喱、雜果、穀物等等好多層次總體我覺得服務、味道、食物擺盤都對得住價錢,等佢有
總體我覺得服務、味道、食物擺盤都對得住價錢,等佢有埋Main course 一定會再去👍🏽