銅鑼灣又多咗一間少女風嘅打卡餐廳啦,一入去已經係一大埲花牆🌸 每張枱都會放上裝住鮮花嘅花樽🌹鍾意粉色系嘅少女們一定都會覺得呢度環境雖小,但係整體賞心悅目~➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑷𝒂𝒏𝒊 𝑷𝒖𝒓𝒊 呢兩個月內第三次食Pani Puri,但係呢個味道上好唔同,因為fusion咗生菜包,用薄圓球嚟代替生菜🥬 唔怕食食吓跌咗啲肉碎出嚟呀😆 肉磅帶點辣度,又有泰式香料味🌿➿ 𝑻𝒐𝒎 𝒀𝒖𝒎 𝑹𝒂𝒗𝒊𝒐𝒍𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒓𝒊𝒄𝒐𝒕𝒕𝒂 𝒂𝒏𝒅 𝒔𝒑𝒊𝒏𝒂𝒄𝒉意大利雲吞都係加入咗泰式嘅元素🇹🇭 冬䕃公醬夠酸又點辣,但係意大利雲吞嘅芝士香🧀依然突出!➿ 𝑺𝑨𝑲𝑼𝑹𝑨係打卡度極高嘅意粉📸🍝 有粉紅色嘅闊條麵,又有幾朵鮮花同蝴蝶裝飾🦋 有香煎帶子,又有幾粒藍青口,闊條麵幾 creamy,睇得又食得啊~➿ 𝑳𝒐𝒕𝒖𝒔 𝑩𝒊𝒔𝒄𝒐𝒇𝒇 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆➿ 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝑮𝒍𝒖𝒕𝒊𝒏𝒐𝒖𝒔 𝑹𝒊𝒄𝒆 & 𝑻𝒂𝒓𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆兩杯奶昔嘅外型都令人少女心大發💗 整體感覺令我聯想到Barbie嘅首飾盒🪞奶昔嘅質地好幼滑🥛 Lotus餅個種焦糖嘅味道好突出~好欣賞飲品方面都有加入fusion嘅

➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑷𝒂𝒏𝒊 𝑷𝒖𝒓𝒊

➿ 𝑺𝑨𝑲𝑼𝑹𝑨

兩杯奶昔嘅外型都令人少女心大發💗 整體感覺令我聯想到Barbie嘅首飾盒🪞奶昔嘅質地好幼滑🥛 Lotus餅個種焦糖嘅味道好突出~好欣賞飲品方面都有加入fusion嘅元素👍🏼 今次係港式🇭🇰 紫米已經完全融入奶昔之中,芋頭嘅味道都唔似某牌子雪糕~