2023-05-25
《Tapa Room》呢間喺山林道嘅樓上西班牙🇪🇸餐廳,除咗有酒飲🍷之外,重有好多款唔同嘅tapas,而且…….嚟打卡仲好靚添‼️環境一出2樓,成條走廊都係白色同藍色嘅吊燈💡,喺度影相📸️真係超級超級之靚呀💕食物話明叫《Tapa Room》,所以呢度有好多款唔同嘅tapas。大家就算唔叫main course,齋叫酒,再叫tapas嚟食,其實都可以好飽♥️我同朋友花多眼亂,最後叫咗加泰龍尼亞式烤雜菜沙律($58)、凍切拼盤($88)、西班牙薯仔蛋餅($78)、鵝肝比堅尼三文治($78)。最特別嘅係個拼盤同三文治🥪,前者個紅酒燴梨🍐同啲芝士同埋火腿個味好夾,後者個三文治烤得好香,出面個皮好香脆,入面夾住鵝肝,好好食👍🏾我哋重叫咗個main course — 黑安格斯肉眼牛扒配香草🌿青醬($248)。呢個扒同樣係不得之了,塊扒煎得好香,連d蕃茄仔都好入味🤤至於酒類方面,由於佢係西班牙餐廳,所以當然唔少得有不同味道嘅sangria啦🍷我哋就叫咗個最Classic嘅紅白酒,餐廳又整得幾入味同幾香,尤其是個白酒,好易入口,水果味都幾重,好啱女仔飲🫶🏾而重點係呢兩杯只係$48,真係超抵‼️如果你同我一樣都
食物
如果你同我一樣都鍾意打卡同飲sangria,記得要bookmark定《Tapa Room》啦😍