餐廳: PHI Coffee & Pancake (美孚新邨)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-17 546 瀏覽
朋友上星期介紹我去食 pancake 話可以治癒一下心靈 🥰 琴日見到IG 出左新口味 Soufflé Pancake 就決定要拜訪一下🎎餐廳係美孚站隔離 無論巴士或地鐵都好方便幾易搵 裝修行日本🇯🇵木系風格 俾人一種清新的感覺 黎到時間比較早 可以食返個early dinner 好處係可以坐到朋友介紹的打卡Corner🤣 餐廳有一個隱蔽轉角位 放好左坐墊可以俾大約2-4位客人入座 佈置已經轉左係下個月的萬聖節🎃主題 一班姐妹👭傾計打卡都好適合😊 閃電⚡️赤肉蜜瓜梳乎厘Pancake 由北海道新鮮空運而黎的蜜瓜 入口果然多汁鮮甜 睇返介紹原來甜度有15度‼️果肉口感順滑軟糯 配上忌廉梳乎厘 梳乎厘有輕彈的感覺 配搭得宜😋士多啤梨🍓忌廉牛角包 🥐一個非常打卡able 的主食 或者都可以算係甜品🍮 士多啤梨果香醇厚 色澤鮮艷 牛角包穌皮層次感豐富 食完都令人滿足😌慢煮雞胸露荀蕃茄燴飯蕃茄汁酸甜的味道非常開胃 慢煮系列係必點菜式 ‼️雞肉入口稍嫩 燴飯分量適中有飽肚感 配上露荀帶有返點小清新☘️餐廳的飲品都有好多選擇- Godiva 朱古力🍫酒咖啡☕️- TIRANISU COFFEE 提拉米酥咖啡

閃電⚡️赤肉蜜瓜梳乎厘Pancake

士多啤梨🍓忌廉牛角包 🥐

慢煮雞胸露荀蕃茄燴飯

餐廳的飲品都有好多選擇
- Godiva 朱古力🍫酒咖啡☕️
- TIRANISU COFFEE 提拉米酥咖啡

兩杯飲品都做得好精緻 絕對係值得花時間等候 ☺️ 層次感鮮明 當混合忌廉和咖啡的時候 甜度都控制得非常好 👍🏻 夏日熱辣辣最需要就係一杯降溫凍咖啡☕️

2022-09-16