2021-01-27 563 瀏覽
咁岩出開西九 就約fd去cafe食下野 見長沙灣深水埗都有好多選擇 其實都有好幾間想試 今次就由朋友揀食呢間啦 我地由深水埗行過去都有一段距離 大約行左半個鐘左右就到了 我地大約晏晝2點半左右去到 餐廳冇人 我地包晒場 Menu都有好多選擇 有飯有意粉有沙律有全日早餐 樣樣都好吸引 我地揀左一個主菜 再加兩個甜品share食 主菜揀左爆丼牛肉流心蛋飯配特調醬汁 食落正正常常 幾好味 份量岩岩好甜品我地叫左海鹽奶蓋戚風蛋糕 因為朋友想試所以叫左 我就麻麻地奶蓋 所以試左少少就算 真係唔太識欣賞 不過朋友就話好好味 個蛋糕係正常size 都幾大 另外仲叫左個梳乎厘 都有好多味揀 我地幾中意伯爵茶味 咁岩佢又係配蝶豆花 就揀左呢個 睇圖都見佢個份量係偏大份 上枱個陣個賣相係麻麻地 但影相又幾令 佢係就咁兩舊梳乎厘 上面有舊伯爵茶既Cream 仲會有個蝶豆花既糖漿 不過我地就冇乜興趣 唔想食太甜 就冇加到落去 佢舊伯爵茶Cream好香茶味 梳乎厘好香蛋味 好好食 飲品叫左杯薄荷青檸蝶豆泡泡 係一杯普通既梳打 冇其他味 冇乜特別 另外又係有杯蝶豆花既糖水俾我地自己加落去 倒落去就會有漸變既效

飲品叫左杯薄荷青檸蝶豆泡泡 係一杯普通既梳打 冇其他味 冇乜特別 另外又係有杯蝶豆花既糖水俾我地自己加落去 倒落去就會有漸變既效果 係幾令既 朋友就跟個梳乎厘可以加杯熱既伯爵茶 佢係成壺咁上 幾得意 味道唔錯 朋友幾中意

整體黎講 環境幾令 好岩打卡影相 店員好有禮貌 價錢都好合理 食物正常 味道唔錯 值得一試
薄荷青檸蝶豆泡泡
爆丼牛肉流心蛋飯配特製醬汁